Om Tobitex AB

Tobias Haglund startade TOBITEX år 1993 i Gällstad, Sveriges Trikåcentrum. Initialt importerades några enkla modeller av strumpor i eget varumärke och såldes till marknadsknallar och små butiker i Sjuhärad med omnejd. Sedan dess har vi hunnit växa ur lokalerna flera gånger och 2008 flyttade vi ifrån Gällstad till ett nybyggt kontor och lager i Ulricehamn, som vi nu också byggt till 3 gånger sedan dess…

Nu efter 30 verksamma år skickar vi årligen ca 13 miljoner par strumpor, och omsatte 2023 ca 56 miljoner kronor. Vi säljer strumpor till många kända och/eller mindre kända varumärken i hela Skandinavien.

Tobitex AB samarbetar idag med flera stora tillverkare i bl.a. Turkiet, Portugal. Företagen vi samarbetar med håller mycket god internationell standard. Vi och våra fabriker har självklart certifieringar på material och arbetssätt enligt Europeiska krav.

Vi gör frekventa besök till alla våra samarbetspartners för egenkontroll av att arbetsförhållanden & kvaliteter efterlevs.

Det textila arvet i vår bygd har i generationer lett fram till stort kunnande och ett gediget kvalitetstänkande.

Tobitex AB har ett gott ryckte. Vi är ett pålitligt företag som håller god kvalitet på produkterna, vi är också ett lagom stort företag, som med hjälp av våra leverantörer enkelt kan tillgodose alla slags förfrågningar gällande volym, pris och kvalitet.

Vi på Tobitex

Vi som arbetar på Tobitex är Tobias Haglund och Magnus Udd, vi har arbetat tillsammans i 17 år. Eftersom vi bara är två personer här på kontoret/lagret i  Ulricehamn så skiljer våra arbetsuppgifter från dag till dag. Tobias sköter bl.a. grafisk design av strumpor och förpackningar, han har koll på färgtrender/sticksätt och kvaliteter och kör oftast trucken när det lastas av/på lastbilar. Magnus ansvarar för att skicka fakturor och order och han har bäst koll på var alla pallar & kartonger finns på lagret, han bokar också transporterna till våra kunder. Tillsammans är vi oslagbara !!.

Med andra ord skiljer sig våra dagar åt varje dag, vilket vi älskar med vårt arbete och vi är ett oslagbart team…